Eslöv Internationell Hundutställning

I början på september var det så dags för vår egen klubbs utställning. Sydskånska Kennelklubbens stora årliga utställning på Eslöv flygfält.
Detta året var nog det minst trevliga av de år vi nu varit där. Stort öppet fält och maaaassooor av regn dagarna innan.
Vi hade väl tur som var där på söndagen för då var det åtminstone uppehållsväder. Men underlaget var en stor leråker och det var inte trevligt. Varken för oss tvåbenta eller för de fyrbenta.
Det var inga finskor om jag säger så utan de flesta hade boots eller gummistövlar…

Dagens domare var Helene Björkman och med sig som domarelev hade hon Gudrun Brunnström.  Som vanligt många Cocker Spaniel, idag var det 54 anmälda.

Först ut Keso i öppenklass, 9 st anmälda i denna klass. Keso fick excellent och placerade sig på en hedervärd 5:e plats. Fina hanar som kan ses på bilderna. Jag tror dock han inte var så förtjust i underlaget och de stora vattenpölarna som fanns varstans i ringen. Var lite spänd då han sprang. Men vi fick ett extravarv av domaren och det var mycket snällt av henne tyckte jag.

Nästa ut var Cocos i öppenklass för tikar. Här var 10 st anmälda. Cocos visade upp sig ypperligt. Hon har aldrig några krusiduler för sig. Jag ser dock på bilderna att jag slarvat lite med trimningen, eller så får jag skylla på vädret, regn och blåst dagen innan. Inte så roligt förbereda sig då. Men jag är så stolt över bägge två och deras insatser. Cocos fick Excellent och placerade sig på en 4:e plats i öppenklass.