Nordic dog show Hässleholm

I söndags var det det dags för utställning igen för oss. Det var Nordskånska Kennelklubben som anordnade sin årliga show i Hässleholm. Välbesökt och trångt brukar det vara. Fast detta året måste jag säga var en besvikelse- Inte till våra resultat räknat utan vår ringplacering och möjligheten att sätta upp tält.

Det var soligt och varmt denna dag och vi kommer med stor packning och 4 svarta cockrar som har svårt sitt i direkt solljus utan vi måste ha tält. Vår ring var som vanligt placerad längst bort från utställningen känns det som. Endast tillåtet att sätt upp tält på 1 av 4 sidor om ringen. Vår ras hade 60 st anmälningar och de flesta har nog tält så ni kan tänka er hur trångt det var långt innan utställningen började. Vi fick INGEN plats utan fick stå ett par ringar bort, så jag fick springa fram och tillbaka hela dagen. Vill ju inte lämna hundarna och sakerna ensamma i tältet och det gällde att hålla koll på ringen för att inte missa. Trots detta var det nära jag missade Bästa Hane uttagningen men som tur var gick det bra….

Men, men nog om det och lite mer om hur det gick för hundarna….

Det var en ny domare för oss denna dag. Kitty Sjong från Danmark.

Först ut i öppenklass hanar var Keso. Han var laddad och skötte sig så fint som vanligt. Han älskar att vara i centrum, bara han och jag. Fick lite kritik för en aning för mycket halsskinn så jag kände att det nog inte kommer gå bra. Men en mycket fin kritik i övrigt och vi placerade oss som nummer 2 av 11 med CK. Alltså välkomna tillbaka i Bästa Hane uttagning. Jag vet inte om jag var lite disträ eller får skylla på värmen för jag tog det med ro och skulle äta en smörgås, då jag ser att nä det är dags för bästa hane-uttagning. Slänger mackan och får fram Keso ur buren och springer in i ringen efter slängt på kavajen. Robert ropar “Skit i kavajen” men den fick jag med mig, däremot märkte jag sedan att jag sprang i mina sandaler….Men Keso tyckte nog detta var roligt för han har aldrig visat sig så bra. Domaren ville att vi visade hundarna utan sträckt koppel och Keso som ibland brukar vara lite låg han sprang som aldrig förr. Så roligt att visa honom. Jag blev överlycklig och vi placerade oss som 3:e Bästa Hane av totalt 23 st  under dagen. Kan inte nog säga hur stolta vi blev. Ett stort galleri på Keso, sedan mer längre ned i inlägget…

Så här dags på dagen var jag rejält svettig men nu kunde jag slappna av en kort stund innan det var dags för öppenklass tikar och Cocos skulle in. Lite vätska till både mig och hundarna.
I Cocos klass var det 14 tikar anmälda och alla var på plats. Solen stekte och det är inte lätt för våra svarta hundar i solen men med ett par kyldukar så svalkar de sig. Det var lång väntan under klassens bedömning men vi stod vid ringsidan och pratade så tiden flög iväg. Allt lika trevligt att pratas vid med alla man känner.

Cocos fick en fin bedömning. Kanske bättre på kritiklappen än vad jag uppfattade. Excellent fick hon men ingen placering. Så det var inte hennes dag. Men hon bjuder alltid på sig själv och älskar ju springa, ju mer desto roligare tycker Cocos.

Efter att packat hela lasset så tog vi en tur bland shopping-stånden. En massa fint att titta på. En galleri på Cocos bedömning bjuder jag också på så klart.