CockerSydVäst Open Show Jyckebo

Nu kan vi pusta ut för detta året. Cockersydvästs Inofficiella utställning är genomförd och klar. Godkänd får jag hoppas av alla som kom. Jag sitter ju med i styrelsen och Robert hjälper till väldigt mycket. Det är klubbens största arrangemang och det krävs en hel del både förarbete, under dagen och efter arbete. Jag brukar säga det är tur vi har semester för många av våra lediga dagar går till detta.
Hela utställningen streamades av Robert och den finns att titta på på vår YouTube-kanal,

Vädret har nog gjort sitt till för man blir så trött och sliten….

Vi hade ju världens otur och så tråkig händelse då vår efterlängtade inbjudna domare, rasspecialist Daila Rocchi, kennel Della Fiumana blev sjuk på resan hit. Mest tråkigt för henne och hennes familj. En del svettiga timmar på lördagen blev det men vi hade sådan ofantlig tur att få tag på en mycket kompetent och erfaren hunduppfödare. Anette Erlandsson, kennel Trollängen som fött upp både Cocker Spaniel, Springer Spaniel och även Vorsteh.
Mina kritker var väldigt på prick, tyckte hon verkligen såg mina hundar som de är, med sina fel och fördelar. En mycket givande dag för mig.

Denna vecka så har vi även en semstergäst i lilla Ebba – Skumparps Knight Rider. Hon var självklart också anmäld till utställningen. Samt att vi då fick ihop både till Avelsklass och Uppfödarklass. Så det var till att trimma av Molli också så hon var presentabel, tog sin lilla tid.

Robert och jag och alla 5 hundar körde upp på lördag eftermiddag. Vi hämtar nyckeln till brukshundsklubben och sedan med gott sällskap hjälps vi åt att bygga upp utställningen. Vi avslutade kvällen med lite god mat och dricka. Trötta som bara den när kvällen var ung, vid 23-tiden kom det lite efterlängtat regn med åska och dunder. Hela natten regnade det, men på morgonen torkade det upp fort och blev precis lika varmt som det varit innan hela denna sommar, ca 28-30 grader och sol. Själv älskar jag det !!! Men tycker lite synd om våra svarta hundar som har det lite svårt i värmen.

Lite bilder från söndagen. Först ut Keso ~Skumparps Lookin For Me~ domare Anette Erlandsson gav honom en fin kritik, tyckte han “gav ett litet långt intryck”, det kan jag köpa. Han blev placerad som nummer 3 i öppenklass med Hp och tävlade vidare till bästa hane. Dock ingen placering.

Nästa hund från Skumparps var Ebba ~ Skumparps Knight Rider~ Ebbas kära ägare befinner sig i Italien och njuter lediga dagar med allt som bjuds i detta underbara land :) “Buon cibo e buon vino” eller vad säger du Ola?

Ebba tävlade i unghundsklass tikar. Fin kritik och lite samma här, en aning för lång i kroppen annars hade hon placerat sig högre enligt domaren. Jag tyckte bara hon skötte sig så bra då hon är ganska nybörjare på detta med utställning.

Nästa ut var Cocos ~Skumparps Make Me Believe Again~ Tur att jag denna dag hade hjälp av min syster, Katarina. Hur hade jag klarat mig utan hennes assistans och Roberts hjälp. Jag är ju klubbens fotograf och hann inte med alla klasser då jag ställde själv. Men vi fick till det även om man svettades typ hela dagen…det gick åt lite vatten om jag säger så :)

Cocos fick lite medel kritik kan jag tycka, kanske inte hennes dag bara…

Dagen avslutades med det roligaste på dagen. Vi fick ihop en avelsklass och uppfödarklass. Detta är första gången för oss, jättekul och allra roligast för Molli ~Turtle Dove’s Glorious Gift. Hon älskar ju att visa sig och det var ett tag sedan hon fick visa sig på utställning. Jag vill tacka så oerhört mycket för den proffshjälp jag fick av Malin Johansson, Ingrid Svensson och Christian Olsson. Tur man har sådana underbar vänner som ställer upp.
Molli slog till och vann Avelsklass, Best In Show Avel, kanske jag skall tillägga att det var bara vi men jag är precis lika glad och oerhört glad att få en kritik av en sådan erfaren och kompetent avelsexpert som Anette Erlandsson.
Vi tävlade sedan även i uppfödarklass och det var så skoj. Hp fick vi och mycket fina priser.

Mycket, mycket trötta återställde vi hela utställningen med mycket lyft och städ men till slut begav vi oss hemåt och kunde njuta en underbar söndag kväll med alla våra 5 hundar. En sådan innehållsrik dag med massor av skratt och svett.