Strålande avslut på semestern

Helgen som gått var vår sista semestervecka och vi avslutade den med en bang !

Blekingekennelklubb anordnar varje år en superfin och välorganiserad utställning i vackra Ronneby Brunspark. Det var grupp 8 – Cocker Spaniels på söndagen men vi beslöt att köra upp redan fredag eftermiddag och ha det skönt hela helgen. Bestämde träff med goda utställningsvänner.
Husvagn packades i god tid och hundarna badades tidigt fredag förmiddag. En massa mat hade också förberetts i god tid för det har ju varit totalt grillförbud flera veckor nu.
Fredagkvällen tog vi bara det lugnt, åt gott, drack gott och myste. Så skönt att veta att hela lördagen också är fri. Vi tog en sen god frukost och sedan tog vi en tur på utställningen, kollade andra raser och shoppade massor. Sedan blev det en härlig lunch i husvagnstältet. På eftermiddagen kom världens hagelskur, så stora men det var över på en timme ca, och sedan fint väder igen. Jag ställde mig och trimmade hundarna i lugn och ro med mycket god hjälp av vår husbilsvän Åsa :) Det blev ingen sen kväll på lördagen för vi var trött både hundar och tvåbenta. Hundarna somnade totalt utslagna då vi tog kväll…

Det var många cockrar anmälda, hela 70 stycken. Domare för dagen var Lars Widén, en mycket trevlig man som bjöd på sig själv, pratade och skojade med oss alla. Han försökte ge öppen kritik till alla val han gjorde om någon åkte ut, dock i de stora öppenklasserna med 13 öppenhanar och 18 öppentikar så kunde inte alla få enskilda motiveringar.
Först ut av våra var ~Keso~Skumparps Lookin For Me, han fick en strålande kritik och excellent. Jag kan dock se nu i  efterhand på bilderna att det var nog inte hans dag. Han visade inte sig alls som han brukar. Domaren berömde dock alla våra fina hanar, han tyckte de alla höll mycket hög klass jämfört med andra han dömt, och hela 6 hanar i öppenklass fick CK. Kesos bilder följer nedan:

Helgens mästerfotograf som tagit alla fina bilder är min älskade Robert Klein. Ni får skylla på honom att jag nu kommer bildbomba er. Jag har så svårt välja ut vilka som skall visas.

~Cocos~Skumparps Make Me Believe Again, slog till rejält denna dagen. Hon var taggad som vanligt, och kanske pga lite mästerhjälp och en mirakelkräm dagen innan så toppade vi. Cocos var i en megastor öppenklass tikar, 18 anmälda men jag tror 16 på plats. Vi saknade 1 cert till att hon skulle bli Champion så det var det vi strävade efter såklart, men vem ville inte ha det åtråvärda certet :)
Cocos visade sig fint och domare Lars Widén skämtade med oss. Det var avslappnat men ändå så spännande. Excellent fick alla i klassen och det var många att välja mellan. Han sa att han plockar ut 6 st och ingen fick här någon motivering eftersom vi var så många. Men när han kom till den fjärde och det var numret innan mig så blev jag sååååå glad, fast man vet ju aldrig det var så mycket skämt och skoj att jag blev helt nervös,  men vi blev shortlisted (utplockade). Efter några fler varv att springa blev ytterligare 2 borttagna och jag blev satt som första (!) sedan ett varv till och Cocos blev placerad som 1:a i öppenklass tikar med CK. Nu var ju spänningen olidlig tills det var Bästa Tik-uttagning, man kan ju inte annat än hålla tummarna att det skall gå hela vägen….
Jag har inte helt koll på hur många vi var i Bästa Tik, men jag tror det var 12 tikar med CK. Efter ett par svettiga varv så blev vi utplockade bland de 6 som gick vidare. Jag var såå nervös men ändå stolt och glad redan att gått så här långt men jag kände nästan det var en bra dag, och när han pekade på mig att ställa mig först så ville jag bara skrika av jubel…..sådan lycka !! Vår första CHAMPION och egenuppfödd dessutom !! Cocos fick CERT CHAMPIONAT och skulle tävla vidare i BIR finalen. Det händer minsann inte ofta, men här blev vi slagna av hanen, en mycket fin hane, och vi är såååå glada och stolta över vår tik som blev BIM- Bäst I Motsatt Kön. Cocos stora galleri:

Som avslut på dagen fick jag hjälpa till i Uppfödargrupp till Wavecatcher. Det är alltid så roligt med grupper, och vi blev Bästa Uppfödargruppen av 3 jättefina grupper. Tyvärr kunde ingen av oss stanna till stora finalerna och det är ju tråkigt.

Men vi körde hemåt med husvagn och våra fina hundar, trötta men mycket glada och stolta !!