Valparna 5 ½ vecka

Valparna har redan hunnit bli dryga 5 veckor. Tiden flyger iväg och nu händer massor i deras utveckling.
Deras vakentid är nu mycket längre och ljudnivån är ibland öronskärande, speciellt kl 02-03 på natten när alla är uppe och kissar och bajsar :0

Valparna har fått komma ut i vårt kök och springer nu små rundor, inte helt säkra på benen ännu men små skutt kan de ta. Det är så roligt att se. Till helgen är det lovat fint väder så då skall de få komma ut för första gången.

De är nu också inregistrerade och har fått sina stamtavlor och namn:

Gul: Skumparps Natural Born
Röd: Skumparps Make Your Own Magic
Rosa: Skumparps This Is Me
Orange: Skumparps I’m Meant To Be
Brun: Skumparps Diamond Maker
Lila: Skumparps Make Me A Diamond
Svart: Skumparps Make A Bust
Grå: Skumparps Make Believe

Igår hade jag hjälp av två vänner och tillika mycket mer erfarna uppfödare av rasen, Ingela Hansson – Turtle Dove’s kennel och Ingrid Olsson – Brightwoods kennel
Vi hade en mycket trevlig eftermiddag med att gå igenom och bedöma valparna. En tik är ju tänkt att stanna och det var så nervöst att få höra deras bedömning. Skulle min favorit hålla måttet. Alla är ju våra favoriter men det är speciellt en som fastnat hos mig, redan dag 1 så gillade jag Rosa tik så mycket, hennes personlighet sticker ut lite på det sätt som tilltalar mig.  Vill gärna ha lite drive i våra hundar, hon är samtidigt ganska kroppad och det är ett plus.

Alla fick godkänt :) och de var så duktiga.

Till helgen kommer de sista valpköparna och tittar. Sedan kommer det svåra jobbet att placera rätt valp i rätt familj. Vi ska försöka ta hänsyn till allas önskemål.