Om oss

  

Jag, Helena Hansson och Robert Klein bor i Skumparp, strax utanför Malmö. Här har vi byggt ett nytt hus (2011) på landet. Omgivna av åkermark och härlig natur har vi  startat en liten uppfödning av cocker spaniel.

Jag arbetar idag (2023) som nattsjuksköterska på en privat specialist klinik, Aleris Specialist vård. Arbetar endast mån-onsd natt nu. Mycket egentid till hundar och min hobbyverksamhet som är att driva Skumparps webbshop

Under min uppväxt hade vi en underbar liten strävhårig foxterrier kille som hette Frans. Sedan när jag lämnade mina föräldrar och bodde själv så slog jag in i kattbranschen mest pga arbetstiderna. Under drygt 10 års tid födde jag upp perser & exotic under stamnamnet S*Chak-Mool’s. Lyckades få fram en hel del fina katter som såldes till Norden, Europa och USA.

Men jag har saknat hund i alla år så när Molli kom in i vårat liv så kändes allt bara så bra och naturligt.

Robert arbetar som Senior IT Specialist & IT Security  på 3 i Köpenhamn.
Han driver dessutom sina egna företag,
Noas ( IT & Security ) samt Nordiskark ( djururnor ). Robert är uppväxt med en cocker spaniel tik som hette Candy. Hon följde alla syskonen under deras uppväxt och blev en gammal dam. För Robert var det helt självklart när vi skulle välja ras vid vårt hundköp. Det fanns bara Cocker Spaniel, och jag var inte svårköpt.

Det vi fastnat för är deras otroligt söta uppsyn tillsammans med en ganska tuff och arbetssam hund som kräver aktivitet. Vi ställer ut en hel del då jag älskar pälsvård och trimning. Inte helt fullärd ännu men det kommer nog.
Vi är även mycket ute i naturen och spårar. Till dags dato saknar Molli bara en 1:a på öppet spår för att bli viltspårs-champion. Vi kämpar vidare för skog och spår älskar Molli också.

Våra första valpar föddes april 2015. Det blev 1 tik och 1 hane. Vi behöllt båda, kunde inte skiljas från någon av dem. Tycker de bägge ser mycket lovande ut. Vi följer deras utveckling nu med spänning.

190107 Nu har Cocos fått sin första kull, och vi är inne på tredje ledet av våra egenägda hundar i stamtavlan. Det ska nu bli så spännande att få följa Cocos tikvalp Tiffany som vi beslöt att behålla i denna kull. Även en tikvalp ur Cocos 2:a kull stannade hos oss. Kitty är ett krutpaket och det ska bli spännade se vad som följer…

Kontakta oss:

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Skriv koden i fältet, nedan: captcha

  Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.
  Om inte formuläret fungerar skriv till info @ skumparps.se

   

  Vi har införskaffat en lite större husvagn då vi åker på utställningar. Vi är förälskade i T@b modellerna och har haft T@b 320 nu ett år år. Nu har vi införskaffat storebror T@b 400. Vi är bara så nöjda och ser fram emot premiär-turen snart.
  Till nära och kära som är nyfikna på hur den ser ut kommer här lite bilder och en kort filmsnutt:

  [fvplayer src=”https://www.skumparps.se/wp-content/uploads/2018/06/Film-tab400.mov” splash=”https://www.skumparps.se/wp-content/uploads/2018/06/tab400.jpg” width=”568″ height=”320″]