Dräktig vecka 8

Dag 56 idag och Molli går in i sin 9 dräktighetsvecka. Nu återstår inte många dagar alls och det gäller att ha allt klart.
Molli mår finfint men är trött det märker vi. Hon går sakta och lägger sig gärna och vila. Men hon är snabb ut och vill gärna gå korta rundor. Aptiten är det inget fel på och det har det inte avarit under hela dräktigheten, inget illamående alls utan stor hunger. Bara nu sedan igår tar det lite längre tid att äta upp.

Invägning och mätning är som alltid lika spännande och som innan så är det inga dålig mått. Molli äter mer mat, men inte mer än förra dräktigheten utan snarare lite mer moderat. Energimässigt äter hon nog 100% mer än normalt, och enligt allt man läser i böcker så skall de bara äta 30-50% mer men som jag brukar säga till andra att inte bry sig så mycket om vad man läser utan istället läsa av sin hund. Molli ser ut att må bra och ökar fint i vikt. Ser inte “tjock” ut utan fint dräktig.

Vikt: 15,9 kg ( + 3,4 kg )
Bukomfång:  60 cm ( + 16 cm )
Bröstkorg: 64 cm ( + 8 cm )

Jag har jobbat intensivt nu hela denna månaden för att nu kunna vara ledig. Jag har det så bra på jobbet att jag nu kan vara ledig inför valpning och den första tiden med de små.