Kärleksvecka, parningsdags !

Vi har väntat och väntat på att Molli skulle börja löpa. Så hände det äntligen. Ytterligare väntan på rätt dag vilket är svårt för oss nybörjare att veta. Men vi chansade och eftersom vi bor relativt nära Mollis  tilltänkta kavaljer så begav vi oss dit. Jag och matte Hanne har ju pratat och planerat detta ett tag men spänningen var olidlig.
Dagen till ära hade vi strålande solsken och vi njöt av en dag ute. Hundarna var precis som de känt varandra i evigheter. Lekte så fint och mjukt tillsammans och båda två var lika intresserade av den andra. Många försök gjordes till parning och Molli gjorde precis som hon skulle, ställde upp sig och stod stilla. Men det blev ingen parning utan Molli vek undan och började leka. Någon enstaka gång pep hon till som om det gjorde ont. Kanske det inte var  helt rätt dag….vi fick köra hem igen. Vi tog denna dag som en prova på dag. Jag hade på känn att det kunde vara lite för tidigt…

Molli trivs hos Molle

Nästa dag var vi hem till Mollis kavaljer igen. Han blev ju så överlycklig och Molli med men idag ville hon typ bara leka med honom. Ställde upp sig fint men så fort han la en tass på ryggen så snodde hon runt och skulle leka med honom. Jag började mer och mer tro att det är förtidigt och hon inte var redo. Nu bestämde vi oss för att hoppa över två dagar. Skam den som ger sig :) Hundarna verkade iallafall superglada i varandra.

2013-11-26 001

Nästa besök var helt annorlunda. De skuttade och lekte en stund. Sedan ställde Molli upp sig korrekt och Molle fick kliva på. Nu fick de till en korrekt parning men det resulterade inte i en hängning. Vad jag vet så skall det inte påverka resultatet utan tar det så tar det. Under em och kvällens lopp så fick de nog till 3-4 parningar så nu hoppas vi och håller tummarna på många fina cocker spaniel valpar efter dessa två underbara föräldrar.

Molle <3 Molli

2013-11-29 004

Molle eller Pearl Harbours Amadeus Mozart som han heter på riktigt är en liten doldis. Han är bara utställd 1 gång som valp och då gick det sådär. Utställning är inget för hans matte. Sedan var det lite tänkt husse skulle haft honom till jakt men han är så rädd om Molle att han inte får följa med då vildsvin och älg jagas mest :) Han har blivit en älskad familjevän med massor av hemmamys istället, och vem kan klaga på det….

Molle bär på en intressant stamtavla. Pappa är Hansi – Midnight Train vom Rauhen Holz, vars merit lista är så lång att den är omöjlig att skriva ut, flerfaldig BIS vinnare och årets cocker 6 år i rad i Sverige.
På moderns sida finns Hansi’s syster Mattie som gammelmormor, även hon flerfaldigt meriterad. Så kombinationen är intressant för en stamtavleläsare som jag. Det ska bli sååå spännande att se denna kombination med Molli.

Nu kan vi bara vänta och se om Molli är dräktig. Om allt går vägen väntar vi cocker spaniel valpar i slutet på vecka 5 – 2014.

 

 

One thought to “Kärleksvecka, parningsdags !”

  1. Stort grattis till en lyckad parning!!! Föräldrarna ser supergoa ut och vad roligt att ni hittat en så bra hane mentalt!
    Mentaliteten är alltid det viktigaste att se över hos föräldrar som ska gå i avel. Håller tummarna för valpar!

    Kramar från
    Sanna & Sheila

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *