7 veckor dräktig, och god fortsättning

Oj, oj, oj en sådan vecka som gått.
Cocos har nu varit dräktig i 7 veckor och går in i 8:e veckan. Hon har haft det jobbigt och det är mycket flås och pustande. Magen den växer i en rasande fart och det trycker nog på ganska mycket. Hon äter fortfarande med god aptit fast nu toppas varje portion med lite god färskmat, så slinker det ned lite fortare.
Det återstår bara 2 veckor, idag är vi på dag 50, och jag har svårt att se att hon skall gå alla 63 dagar. Dessa sista 2 veckor sker ju mesta och största tillväxten. Hon är ju redan så stor, var skall det sluta….

 

Det är svårt att med bilder ge rättvisa åt hur stor hon är. Det syns inte helt, men gårdagens (dag 49) mått visar tydligt den markanta ökningen. Vad detta representerar vågar jag knappt tänka på…
(inom parentes den totala ökningen från innan dräktighet)

Vikt: 16,9 kg (+3,3 kg)
Bröst: 65 cm (+8,5 cm)
Buk: 65,5 cm (+18,5 cm)

Nu bör vi också snart kunna känna små sparkar och rörelser. I vecka 8 skall man även kunna höra valparnas hjärtljud, små tickande snabba (200/minut) ljud, lite beroende på hur valparna ligger i magen. Skall lyssna och se…annars tycker Cocos om  att jag kelar/smeker hennes tjocka mage.

Vi har idag börjat packa fram alla saker som kan vara bra att han vid förlossningen, samt Robert har skruvat ihop valplådan. Snart flyttar jag och Cocos in på “kontoret”, vårt extra sov-/valprum.

Vi vill passa på att önska alla En God Fortsättning på Julen. Här hemma firades dagen  väldigt lugnt. Det blev god mat, och lugn em/kväll framför tv:n. Cocos vilar gärna mycket och byter ställning ofta. Men ute är hon fortfarande pigg, men inget rusande, det är helt slut med det nu