Dräktig 6 veckor

Idag har Cocos varit dräktig 42 dagar. Hon har nu passerat 2/3-delar av sin dräktighet och bara sista delen återstår. Det är så spännande att se henne växa, både mentalt och fysiskt.
Tycker mig märka att hon mognat och blivit lugnare, det hänger väl ihopa med att hon har redan blivit så stor och har nog svårare att röra sig. Inte så mycket fullt ös ute längre utan hon travar så fint i lugnt takt.

“Öronsnibbarna och ögonlocken växer och täcker i slutet av veckan örongång och ögon. De yttre könsorganen börjar förändra sig i riktning till han- och honkönsorgan. I början av veckan skiljs tårna åt helt, och i slutet av veckan bildas klorna. Morrhår börjar växa ut. Tarmsystemet lämnar navelsträngen och befinner sig nu placerad  i bukhålan.”

Aptiten är tillbaka och Cocos äter nu hela 6 dl Eukanuba Puppy Start. Så svårt att dra gränsen, hon hade gärna ätit mycket mer men det återstår ju hela 3 veckor…
Buken spänner nu på och hon har fått sin första trim innan födsel. Det kommer nog bli lite till.

 

 

Dagens mått:
Vikt: 15,8 kg (+2,2 kg)
Bröst: 63 cm (+6,5 cm)
Buk: 58 cm (+11 cm)

Jag skulle säga att det nu motsvarar åtminstone 4 valpar, men med tanke på att både vikt och mått skall öka så innebär det ännu fler valpar. Men jag har ju konstant haft fel, så jag vet inte om jag vågar gissa….

Vi har de senaste tiden haft strul med vårt kontaktformulär här på hemsidan. Så om någon vet med sig att ni inte fått svar av mig….hör gärna av er igen vid intresse av valpar.