Ibland så händer det….

I lördags bar det av till Danmark igen. Spanielklubben hade utställning i Slagelse och vi tänkte prova ställa ut Tiffany och Cocos.
Vi blev fint upphämtade av Åsa och så samåkte vi. Så skönt när man kan göra så.

Det var 35 cockrar anmälda och domaren för dagen var Thuus Van Adrichem Boogaert-Kwint , Nederländerna.
Vi visste att konkurrensen skulle bli hård för Tiffany, 7 juniortikar var anmälda och när katalogen publicerades en stund innan vi kom dit så kunde jag konstatera att det var fina småtikar. Vi hade sagt innan att bara Tiffany sköter sig fint och tycker det är roligt och visar sig till sitt bästa så är vi nöjda….och det gjorde hon verkligen. Hon formligen stortrivdes i denna idrottshall och bara gick om kring hur nöjd som helst med dagen.

Domaren var dock inte så förtjust i vår lilla tjej, hon fick VG och en något tveksam bedömning. Men vi tycker ju hon är VÄRLDENS vackraste <3

Cocos tävlade i championklassen. Hon är ju svensk champion men vi ville ju ha det danska certet till henne vilket skulle göra henne till dansk champion direkt. Jag kunde konstatera att det skulle bli svårt med så fina juniortikar och även öppenklasstikar, samt så var det 3 championtikar, Cocos, vår vän Åsas fina tik och en dansk(finsk) svart fin tik, sedan även två veterantikar.
Cocos visar ju sig nästan oförskämt lätt, hon är väldigt lättgående och älskar detta med att få visa upp sig. Det är så roligt att ställa ut henne och hon verkade ha en mycket bra dag. Hennes kritik var jättefin och domaren bara älskade hennes vackra huvud, precis som vi då :)
Cocos placerade sig 1:a i klassen och Åsas mycket fina tik blev 2:a. Strax därpå blev det dags för Bästa tik uttagning. Vi var 6 tikar av 17 som fick CK och skulle mötas. Jättenervöst men Cocos är lugn och fin, vi placerade oss 1:a wohoooo, yiipiieee !!! Det blev då Bästa Tik med Danskt cert och Klubbcert, Cocos kan nu titulera sig SE U(U)CH DK CH(U) Skumparps Make Me Believe Again.
Vi skulle nu direkt tävla vidare i Bäst I Ras och möta bästa hanen, en dansk champion. Cocos slog till igen…..wow, wow, Bäst I Ras !! Helt otroligt roligt, det händer inte så ofta, och när jag tänker på det så förra gången blev BIR så var det också en holländsk domare….som det kan bli.

Klubben bjöd nu i väntan på finalerna på kaffe och aeble-skiver, så trevligt och vi hade lite buffé mat med oss så vi stod oss väl och länge. Ingen som var hungriga efter denna eftermiddagen.

I finalen mötte Cocos 8 olika spanielraser, verkligen roligt. Hon avslutade dagen med att bli BIS 3:a, best in show 3. Mycket nöjda med dagen och superstolta över vår fina tik. Vi körde hem trötta och mycket sent, men med humöret på topp.