SPK Hässleholm Valp/Junior utställning

I lördags 19/10-2109 var vi i Hässleholm då Södra Pudelklubben anordnade en inofficiell valp/junior utställning. Det var extremt många valpar anmälda, totalt 400 valpar, varav 32 cocker spaniels. Inne i lokalen var det trångt och ringarna var små. Detta var första gången som Tiffany~Skumparps This Is Me~var på utställning inomhus. Ljudnivån var hög och det är en speciell atmosfär, men hon skötte sig så fint. Börjar falla på plats och jag hoppas hon tycker det är lika roligt som matte tycker ;)
Domare för dagen var Frederik Kien Hansen, från Danmark. Detta var debut i juniorklass, och det var 9st i Tiffanys klass. Hon strålande som en dag och skötte sig jättefint. Kunde viftat lite mer på svansen. Håller med domaren helt på denna biten, annars var hennes kritik toppen och vi är megastolta över vår lilla stjärna.

“9 mån gammal tik. Utmärkt typ av kvalitet. Fint mejslat huvud med ett feminimt o korrekt uttryck. Utmärkt saxbett. Välpigmenterad, mörka ögon. Korrekt skalle. Lång hals som flyter ut i en väl tillbaka lagd skuldra. Bra rygg o kors, kunde dock bära sin svans bättre under rörelse. Bra vinklar fram o bak. Korrekta tassar. Fantastiskt välskött päls. Stark kondition. Fria rörelser. Självsäkert temperament. Välvisad.”

Tiffany blev 1a i sin klass med Hp, och mötte sedan bästa junior hane som hon slog och blev då Bäst-I-Ras Junior, BIR junior !! Wow så roligt!
I grupp final var det 6 BIR juniorer och här slutade Tiffany på 3e plats, bara pga sin svans sa domaren.Vi arbetar på det…..hihihihi. Men så otroligt nöjda och glada körde vi hemåt.
En stor eloge fick jag för att hon var så “supergroomed” Det värmer verkligen att få höra. Det är ju mitt stora intresse med pälsvård och trim .