Eslöv Nationell utställning

Förra helgen på söndagen 22/9 var det då dags för Sydskånska Kennelklubbens stora utställning i Eslöv. Det var lovat fint väder och det är ju tur för det brukar inte vara så roligt i Eslöv, oftast blåst och regn.

Anmälda vara Tiffany och Keso. Även Ebba  – Skumparps Knight Rider var anmälda av sin ägare Ingela Hansson.

Upp tidigt även denna morgon, en aning sliten efter gårdagen men vad gör man inte för hundarna och för sitt intresse :) Strax innan 07 körde vi hemifrån, så dimmigt så det tog ett par extra minuter att köra och vi höllt nästan på att krocka med en polis som helt plötsligt stod framför oss och viftade med lysraket. Robert fick ställa sig på bromsen. Vi stannade och pratade med dem och tydligen hade olyckan precis hänt så de hade inte hunnit så ut riktiga markeringar. Fy det kändes i magen….

Väl framme var det dags att lasta ur all packning igen. Efter tältuppsättning hanns det med en kopp kaffe och massa snack med tältgrannar och resten av ring-vännerna. Alltid lika trevligt träffa massa cocker människor och prata lite.

Dagens domare var Kalvo Kriisk från Estland. En ny bekantskap för oss. Han var snabb och effektiv men tog sig ändå tid till alla hundar.

Först ut var Tiffany. Hon skulle möta sin halvsyster på pappans sida. Så roligt att se att de är så lika. Idag showade Tiffany loss helt, hon visade sig som aldrig förr. Det var verkligen roligt att se. Tiffany fick en kanonbedömning och placerade sig på 1:a plats, hon mötte sedan hanvalpen och även här blev hon 1:a och därmed Bäst-i-Ras(BIR)Valp !! Wow, wow, ett sådant avslut på valpkarriären, vi skulle gå vidare till stora ringen och tävla med alla de andra BIR valparna.

Näst ut var King Keso. Vår älskade kille som alltid ger sitt allt. Så mysig, och har blivit den värsta showkillen. Fin kritik, excellent och 2a plats i öppenklass med CK,  och tävlade därmed vidare i Bästa Hane. Han fick en hedervärd 4e placering i Basta Hane. Kunde inte vara mer stolta över honom som har placerat sig nästan varje gång nu på de senaste utställningarna :)

Sedan fick jag förtroendet att visa Ebba ~Skumparps Knight Rider, en svart tik som vi sålt och även Hasses kullsyster. Hon startade i en stor öppenklass. Hon är världens snällaste och mest kelna lilla cocker. Hon fick en fin kritk, excellent och hamnade på en fin 4e plats i klassen.

Efter dagens bedömningar var klara så blev det lite väntan på finalen. Vi njöt av vädret, en riktig sensommardag. Vi umgicks med vänner och tog lite roliga bilder, samt passade på att ta en kokardbild med domaren.
Sedan blev det då äntligen dags för stora ringen och finalen. Tiffany var nog lite trött efter en lång dag och det var måånga valpar. Vi var 31 stycken BIR valpar om jag räknade rätt. Hon skötte sig så fint och vi fick springa in en och en. Tycker det är så stort och en stor ära att få visa upp vår fina ras. Det blev ingen placering för oss men vi kunde inte vara mer stolta över vår lilla tjej.