Ballerup DKK

I lördags bar det av över sundet. Först gången utomlands för Tiffany men även Keso och Cocos var med. Det var Danska Kennelklubben som anordnade sin årliga utställning i Ballerup. Oftas läggs den samma helg som Sydskånska Kennelklubbens utställning i Eslöv och så varvar de grupperna varsinn dag.

Vi blev kungligt upphämtade hemma hos oss. Vår vän Åsa- Witiwis kennel kom med sin nya fina stora bil där vi fick plats 3 vuxna och fem hundar. Jättetrevligt att kunna samåka och hundarna kunde inte skött sig bättre. Jag blev nästan förvånad över våra som brukar skälla på allt men detta gick så fint.

Vi var ute i god tid och det var även amrisar i vår ring innan.
Domare Michael Hammerich, Danmark skulle döma idag och han är nog ganska nyexaminerad på Cocker Spaniel så det skulle bli spännande se hur han dömde. Han tog sig god tid till alla hundar och de fick en mycket grundlig bedömning. Det jag älskar med danska utställningar är att man kan läsa kritken online på alla hundarna nästan direkt. Jag hoppas verkligen det kommer till Sverigen och SKK snart också.

Först ut lilla Tiffany och hon var lite ängslig inför det hela.  Hon visade inte sig till det bästa. Hon blev 2a av 3 valptikar.

Nästa hund ut ganska raskt var Keso. De var endast två hanar i öppenklass. Keso showade som aldrig förr. Han flöt fram i ringen. Han älskar detta mer och mer och det är så roligt att se att han njuter att visa upp sig. Han fick en superfin krtik och blev 1a i klassen med CK. Skulle alltså tävlade vidare i Bästa hane. I bästa hane finns det oftas många hundar och även här vill de svenska champion hanarna åt det åtråvärda danska certet. Efter en hel del springande tillsammans och var för sig så blev vi 2a efter en dansk champion hane. Woohooooo !!!! Keso blev 2:a Bästa Hane med Cert och res-cacib!! Så roligt och så stolta och glada vi blev ! Vi älskar ju denna stora kille och det är kul att även domaren uppskattar hans värde. Nu väntar och kämpar vi vidare så han kan bli svensk champion och då automatiskt blir dansk champion också.

Sist ut för dagen var Cocos. I en stor Champion klass med 6 tikar skulle hon tävla. Hon visade sig till sitt allra bästa och fick en helt suverän kritik men det var hård konkurrens och vi fick excellent men utan placering.