SSRKsödras utställning

Första helgen med husvagn och 5 hundar avklarad :)
Varje vår anordnar Spaniel-och retriever klubbens Södra avdelning en officiell två dagars utställning. Vanligen brukar denna ligga i Hasslarp men i år flyttat till Bjuv. Vi tog som vanligt husvagnen på årets första weekend-tur. Detta var Tiffanys första gång att prova på camping livet, men det gick jättebra med husvagn och allt. Lite osäker är hon fortfarande på alla hundar som finns runt omkring, och det är ju mycket intryck på hundutställningar om man är liten och inte så van.

Fredag kvällen bjöd på skapligt väder, lite sol när vi kom fram men ingen direkt värme. Det blev lite god mat och vin i goda vänners sällskap.

Lördagen som var utställningens första dag bjöd också mestadels på sol, och goda resultat. Inte så många hundar anmälda, 30 st, domare för dagen var Benny Blidh von Schedvin.
Först ut var Tiffany, hon skulle möta sin halvsyster i samma klass som bara är två veckor yngre. Tiffany var lite osäker och ville inte riktigt gå ordentligt, men hon fick till ett par fina steg och hon blev 1:a med Hp. Sedan skulle hon möta sin halvbror som blev bästa hanvalp. Han strålade som en dag och visade sig som värsta divan, klart han knep BIR-valp 4-6 mån och Tiffany fick glädjas åt BIM 4-6 mån. Inte dåligt tycker vi. Så stolta över vår lilla stjärna.

Näst ut var Keso. 4 hanhundar anmälda i öppenklass, inte alls många. Keso han travade på fint och knep en andra plats. Först ett tag var vi satta som nr 1 och fick springa runt ett varv, men tills sist ändrade domaren sig. Det blev Excellent, 2:a med CK, dock inte placering senare i bästa hanhunds-uttagningen.

Söndagen började inget bra, det regnade och var kallt. Tiffany var nog också lite trött efter helgen och utelivet. Hon ville inte alls visa sig. Domare tyckte vi skulle ta allt som träning och jag blev inte gladare över det…
Keso däremot sprang som aldrig förr och visade sig till topp, som en stjärna. Han blev 1:a i sin klass och jag blev sååå glad ända tills han inte fick något CK ! Vi packade ihop och åkte hem…
Tråkigt avslut på en annars så trevlig helg…

Lite kuriosa…veckan började bra nu, vi har vunnit en tävling vi deltog i. Bästa EukanubaSverige, fodret vi använder till våra hundar har lottat ut 5 utställningstält och vi är en av de lyckliga vinnarna. Så nu kommer vi synas på plats :)