Tvååker – Hallands Kennelklubb Nordic / Nationell Dogshow

Förra helgen var det dags för årets Tvååker Dogshow. Som vanligt är det en 2-dagars och vi kör upp med vår lilla husvagn och alla hundarna dagen innan. Detta blev startskottet på vår semester i år också, och inte vilken start som helst utan med strålande resultat :)

Vädret var på topp, och sommaren kom med denna helgen kändes det som. Lite svårt att veta vad man skulle packa ned för kläder för det hade inte varit så varmt dagarna innan. På fredagen 12/7 var det Nordic Dog Show och Tiffany, Keso och Cocos var anmälda. Det var sammanlagt 80 cocker spaniels anmälda och domaren för dagen var David Bell, England. Otroligt sympatisk man som tog sig tid med alla hundar och verkligen gav dem en grundlig genomgång.

Först ut var Tiffany- Skumparps This Is Me, som precis var fyllda 6 månader och fick deltaga. Det var 7 tikvalpar i hennes klass och alla var ca 2 mån äldre än henne. Hon skötte sig exemplariskt och fick en kanonkritik samt placerade sig en 3:e plats. Sååå stolta och glada vi blev !

Nästa hund ut var Keso, vår stolthet Skumparps Lookin For Me. Keso startade i öppenklass med 13 anmälda,  12 på plats. Han älskar verkligen att visa upp sig, lite saknade han husse ute i ringen, men kritiken blev kanonbra och han placerade sig på en mycket hedervärd 2:a plats med CK. Behöver jag säga att jag blev så så så glad. Vi skulle tävla vidare i Bästa Hane klassen !! Av totalt 26 hanar var det 10 som fick CK och skulle in till Bästa Hane-uttagning. Lite nervös men så otroligt glad att gått så långt. Det är så kul när domaren uppskattar honom likamycket som vi gör. Det var mycket fina hanar på plats. Vi blev helt överlyckliga över en 4:e placering i Bästa Hane med Reserv-Cert !!

Det blev lite fest i vår tält som vi passade på att inviga med lite rosa bubbel.

Sist på dagen för oss var det Cocos debut i champion tik klassen. Det var första gången sedan valparna. Honstrålade som vanligt och älskar detta med att visa upp sig. Bara hon får stå i centrum så. Det var 9 otroligt fina tikar, och vi kunde inte vara mer nöjda med hennes kritik “impressive black”. Hon fick ingen placering.

På eftermiddagen tog vi en liten shoppingrunda, och sedan åt vi en god hamburgare som alltid serveras här i goda vänners sällskap. På kvällen var det grillning och lite avslappnat sällskap bland husbilarna / husvagnen.

På söndagen var det hela 87 cockrar som var anmälda och detta innebar att de flyttat valparna till annan ring och domare, domaren för valpar var Carsten Birk, Danmark. Jag blev lite stressad och nervös att jag inte skulle hinna tillbaka till Keso skulle in. Men det gick bra och Robert hade lovat att visa honom om jag inte hann. Kanske dags för honom att släppas in i ringen :)

Tiffany var mer avslappnad för dagen och blev lite bekant med de andra valparna. Det var om än varmare väder idag. och Det var mycket skuggletande. Hon fick en jättefin kritik och visade sig så bra. Men ingen placering för oss idag.

Keso ställdes även på söndagen och det var ju så spännande att se hur det skulle gå för honom nu. Dagens domare för cocker spaniel var Ronny Blomme från Belgien. I öppenklass hanar var det 13 st anmälda. Till vår stora stora glädje placerade vi oss på en 2:a plats i klassen även idag med CK. Nu visste jag att hanen som blev 1:a hade blivit champion under gårdagen vilket innebar en liten liten chans för oss….båda juniorer fick VG så de skulle ju inte tävla vidare….som jag höll tummarna, knappt man vågade andas. Nervös väntan och in till Bästa Hane-uttagning. Här skulle vi lite gruppera oss från vilken klass vi kom, 2 unghanar, 2 öppenklass och 4 championhanar. Några av oss fick springa en extra gång, och sedan placerade han oss dirket. EN 4:e placering efter 3 championhanar……SÅDAN LYCKA !! detta innebar Keso’s första CERT !!! Denna helgen har bara varit så underbar för oss, strålande resultat och en sol som sken hela tiden. Det blev lite fest i tältet på eftermiddagen. Även dagens domare uppskattade Keso precis som vi gör och det är ett extra plus att det hände båda dagar.