Cockersydväst Jyckebo

I lördags deltog vi på CockerSydväst’s årliga cockershow. Det var en mycket varm och lite blåsig dag, men alltid lika trevligt att ha det på nära håll.
Även Tiffany’s bror Buster deltog och det var så roligt att få visa honom och att hans ägare, Susanne och Pierre var intresserade av att prova på utställning.

För vår del hade vi anmält 3 hundar, Tiffany, Keso och Cocos. Det var att börja förberedelserna tidigt fredag morgon för det har varit tropisk värme de senaste dagarna och hundarna har svårt med  temperatur över 30 grad. Det blev till att föna och trimma i garaget där det var som svalast :)

Tiffany var först ut och hon är en liten stjärna. Vårt lilla busfrö som bara växer i våra ögon, växer så fort också, men fortsatt valp ett tag till får jag hoppas.
I valpklass II, 6-9 mån mötte Tiffany sin halvsyster, de har samma pappa och är så lika till utseende. Domaren för dagen var Lasse Nyman, kennel Paisley. Fick en jättefin bedömning av henne och ett par mycket uppskattade ord. Tiffany slog till och vann, 1:a med Hp, så roligt! Nu skulle hon möta hanvalpen i finalen. Han var mycket fin och ett par månader äldre än Tiffany. Vi blev BIS reserv, men såååå glada och stolta är vi ändå över henne.

Keso gick i en öppenklass på 6 hanar. Fin kritik men ingen placering men han fick Hp och tävlade vidare i bästa haneuttagning, vilket alltid är trevligt.
Han var nog inte på topp då Cocos har börjat löpa precis här hemma. Så lite svårt med koncentrationen.

Cocos gick i champion-klass och var strålande vacker denna dagen tyckte jag. Domaren gillade henne också, superfin kritik, men hon hade lite hög svansföring. Det brukar hon inte ha, måste vara löpet som gör henne extra taggad kanske.

Dagen avslutades med att vi fick ihop till att visa uppfödargrupp. Fin bedömning med Hp fick vi, så kul. Även Robert var med och visade. Kanske jag får bilder på detta senare i veckan! Håll utkik !