Ronneby Nationella

Även detta året spenderade vi sista helgen på vår semester i Ronneby Brunnspark. Blekinge Kennelklubb anordnar sin alltid lika välplanerade och välgenomförda sommarutställning här. Omgivningen är bara så vacker.Vår ras skulle ställas söndag men vi körde upp redan på fredagen med alla hundar och husvagn. Vi spenderade härliga dagar i goda vänners sällskap. Så avslappnande denna sista helg innan vi skulle tillbaka till jobbet.

Vädret var lite osäkert men det var lovat sol och lite regn. Får säga vi hade sådan tur. Fredag kväll var strålande, regn på lördag fm men då bara slappade vi i tältet, sol hela em och regn lördag kväll men då trängde vi ihopa oss hos våra vänner och åt och drack en massa gott i deras förtält.

Hela lördagen slappade vi bara, lite sightseeing på utställningsplatsen med lite shopping och sedan på em lite trim och fix av hundarna. Tiffanys päls hade ju börjat släppa precis dagarna innan så det var en del som skulle fixas. Jag gjorde så gott jag kunde med hjälp av en mycket duktig trimmare. Tack Åsa ! Det går tydligen väldigt bra när jag får tips av dig ;)

video
trim Tiffany

Söndagmorgon var det utställning för oss. Först ut av våra var lilla Tiffany- Skumparps This Is Me, som idag skulle möta 2 andra tikvalpar. 3 st i hennes åldersklass, Valp 6-9 månader. Jag var så nervös, vet inte varför, och det speglade lite av sig på henne. Jag snubblade in i ringen och var fumlig och hade svårt att ställa henne. Försökte ta ett par djupa andetag och lugna mig. Tiffany skötte sig sedan så fint, sprang runt som bara den och visade sig både på löst koppel och lite mer hållen. Vår tränare tycker jag ska visa henne på löst koppel för hon visar sig kanonbra då, och vi arbetar på det.
Tiffany fick en strålande kritik av domare Jose M Doval Sanchez, Spanien, och hon placerade sig på 1:a plats till vår stora glädje. Oj nu var det genast nervöst igen för hon skulle möta hanvalpen som är hennes halvbror, och sååå fin. Men vi slog till och vann!! BÄSTA VALP !! Vi är så mäkta stolta över henne, hon är ju bedårande tycker vi. Detta innebar att dagen blev lång för oss för vi ville ju stanna till stora finalen. Vi hade tur att uppsamlingsringen var samma ring vi varit i så vi stannade kvar på plats. Till final var det otroligt många valpar i olika dess storlek. Det var trångt och stökigt i ringen och Tiffany blev lite rädd. Domare här var Åke Cronander och han tog en titt på alla valpar väldigt fort så det gällde att hänga med. Snabbt upp på bordet och sedan en liten tur fram o tillbaka. Vi gjorde vårt bästa. In till stora final ringen fick vi springa en och en och blev presenterade med ras, Tiffany var här så duktig. Klart det var lite läskigt för henne så här första gången, men vi hoppas det kommer hända igen :) Av alla valpar, ca 25-30 blev vi utplockade till de sista 7. Sååå glada och nöjda över vår insats !!

Även vår hane Keso, Skumparps Lookin For Me, ställdes i öppenklass hanar. Han var tipp topp och jag var så nöjd med trimningen. Han bara är så härlig att visa, springer på så fint och verkar verkligen gilla detta att stå i centrum. Kritiken var strålande även här och för första gången placerade han sig 1:a i sin klass med CK…wow.wow !! Redan här i grundbedömningen märkte jag att något var på G med honom…men det går så fort och jag tänkte inte helt klart. Kommer inte hända igen…..
När det var dags för bästa hane var det så spännande. Det är ju ett kanonläge att vara 1:a i sin klass. Vi sprang ett varv och alla fick springa enskilt, sedan placerade han oss med början bakifrån så det var extra spännande, och vi blev placerade som nummer 2 (!) efter en champion hane….wow spänningen steg detta innebar ju att han skulle få cert….glädjen rusade…dock så skulle vi nu ta ett sista varv i denna placering och här kände jag direkt att jag inte fick honom med mig. Han sackade och det hjälpte inte vad jag gjorde…så precis mot slutet ändrde domaren ordning, hanen bakom mig blev placerad 2:a och jag 3:a. Precis när domaren säger att det var sista varvet som avgjorde då satte sig Keso ner och bajsade…. :( …..jag visste det, hade haft det på känn att han var nödig…..kan bara anklaga mig själv, hur nära får man komma certet…… Men, men vi blev 3:e Bästa Hane med reserv cert och det är minsann inte dåligt! Vi är så glada och stolta över vår placering och vår kille.