Välkomna valparna

Gårdagen blev en mycket lång dag efter en ännu längre natt.
Cocos har haft det så jobbigt sista tiden med att hon är så stor och med en gigantisk mage. Tyckte själv hon kunde väl fått dem ett par dagar förtidigt men samtidigt tycker man det är bra de går hela dräktigheten. Hela söndagen trodde jag det var dags. Hon tömde tarmen och tempen gick ned till 37,2. Ville ju ha den lägre men jag trodde det skulle komma men så på kvällen gick hon upp till 38,0. Hade jag missat dippen eller var det denna. Men så på tidig morgon gick hon ned igen till 37,5 ? Svårt att veta vad det stod för men men jag tänkte så länge hon är ok så ger det sig.

Kl 09 gick vattnet. Ringde Robert som ilkörde hem från Köpenhamn. Hann precis innanför dörren för kl 10.00 var en svart liten tik ute.

Hon kom efter inte så kraftiga värkar utan verkade bara ploppa ut liksom. Hon mådde prima och diade direkt.
Cocos var orolig och jag tänkte nu kommer nästa, men inget hände…
Vid 11-tiden kom en fosterblåsa ut…ja tänkte jag nu startar det…men efter ytterligare 1 timme och inget hade hänt så gick vi ut och sprang en runda, upp och ned för vår trappa och alla tänkbara knep för att få igång värkarbetet…inget hjälpte…
Foster blåsan sprack och vattnet gick, efter en stund även den inre verkade det som. Massor av vatten kom ur henne.
Efter ytterligare 1 timme ringde vi veterinären som sa kom direkt.
Det slutade med ett kejsarsnitt på stackars Cocos. Hon fick inga krystvärkar överhuvudtaget. Livmoderna var så utstpänd och tunn på henne.
Men vi välkomnar 8 friska STORA valpar. Det blev 4 tikar och 4 hanar.
De vägde 285-285-299-314-329-350-376-384 gram. Inga dåliga siffror med tanke på så många valpar.
Det blev 2 svarta tikar, 2 black/tan tikar, 1 svart hane och 3 black/tan hanar. Behöver jag säga att ALLA är BEDÅRANDE !

Helt slut och så trötta efter dryga dagar och nätter så kom vi hem sent igår kväll. Valparna skrek och var pigga, men Cocos var fortsatt lite groggy och tyckte  mest de små var obehagliga. Vad är det för skrikande varelser, och så många…
Hungrig, trött och helt slut i huvudet var det bara börja väga och märka. Alla har fått fina färg-halsband, lite lättare ha koll på dem då. Efter en stund så fattade Cocos vad det handlade om, hon började tvätta dem en efter en, med lite stöd från mig i början. Men sedan oj, oj, hon är SÅ duktig.
Natten har varit skön och lugn men vi har sovit i skift. Robert har fått känna på att vara vaken på natten, och jag fick hela 3 timmars sömn. Välbehövligt.
De flesta har ökat litegrand i vikt, ett par gått ned 2-3 % och det är helt ok första dygnet. Det känns bra så långt. Nu ska vi njuta bara !