Veckan som gått

Idag blir Cocos valpar 1 vecka. Intensiva dagar som passerat på så fort. Allt har blivit bättre dag för dag. Cocos har fallit på plats även om hon har så mycket att göra. Det är många att tvätta och hålla rent efter men hon sköter det helt exemplariskt. Alla tas om hand en efter en. Vi kommer få våra fiskar varma den dagen hon inte sköter detta längre :)

Första två dygnen är väl som mest kritiskt och ett par av de små fick ha lite tillskott av modersmjölkersättning. Det var de två minsta samt den största killen som var lite trött efter snittet. Jag tror det var han som låg näst att komma och kanske vattnet gick och han hade mer slem/vatten i lungorna än de andra. På dag 3-4 var det ingen som ville ha min hjälp. De var bångstyriga och skrek när jag försökte mata dem. Det var då bara lättare att lägga dem till en stor fin spene så de fick dia lite extra. Nu äter alla finfint och går upp mycket bra i vikt.


En liten tabell med kurva har vi naturligtvis över dem. Så mycket enklare att följa dem olika då. Jag är förvånad med tanke på hur många dem är att de ökar så bra i vikt. Ingen har dubblerat sin vikt till idag vid 1 veckas ålder (vilket oftast sker), men jag räknar med att vid 10 dagars ålder så har de gjort detta. Vilket är jättebra.

De är krävande små varelser och de piper efter sin mamma ofta eller det är ju många som kan låta. Cocos får inga längre lugna stunder. Nu sista dagarna har hon lämnat lådan lite och kan ligga bredvid för att vila ut en stund. Men vid minsta lilla pip så är hon där hos dem. Hon ser dock ut att vila hos de små också. Ligger mest hos dem hela tiden, och hon ser så stolt ut över dem.