Valparna 4 veckor gamla

Lite drygt 4 veckor har valparna nu blivit. Dagarna flyger iväg och jag hinner knappt med. Tikarna finns presenterade på Valpar-Aktuellt sidan vid 3½ veckas ålder lyckades jag ta tappliga ståbilder. Nu återstår ett försök på hanarna.

Lite drygt 3½ vecka gamla fick de även börja med uppblött torrfoder. De var sååå uppskattat om än inte så vackert. Det gällde att få bästa platsen runt bordet och inga regler gäller utan det går ju bra att kliva rakt över om det ser godare ut på andra sidan :) eller lite dopp i grytan med alla tassarna…..hahahhaa

I måndags blev de då 4 veckor gamla och de utvecklas hela tiden. Nu är det mer fart och lek i valphagen. De är fortsatt ganska snälla och inte alltför vilda, men det kommer märker man.
Vi har också de sista dagarna haft de första besöken av valpköpare och det är så trevligt att möta alla underbara människor som är intresserade av våra valpar.
Lite svårt att placera rätt valp till rätt köpare ännu. Men det kommer nog de närmsta veckorna då valparnas personlighet visar sig mer och mer.
Ännu en gång slår det mig hur lika alla är. Alla är framåt och lekiga, inga som är mer framåt än den andra. Alla älskar kel och att busa.
Vi får nog döpa om vår Hasse till Nicke Nyfiken. Han håller ett vakande öga på de små allt som oftast, så gärna vill han vara med osh leka. Men han är snäll och håller avstånd. Cocos tillåter dem titta men inte att hoppa in till de små.

Valphagen har idag fått byggas ut. De växer och blir mer livliga och det verkade som alla växte på en sekund och sprang kors och tvärs när de fick det lite större. Till och med Cocos verkar uppskatta att nu kunna ligga inne hos dem och inte allt för nära. Hon kan hoppas in och ut som hon vill och de andra hundarna verkar respektera det och håller avstånd, bara lilla Hasse som måste vara med hela tiden.
Nu är hela grovköket en enda stor valphage så det blir att hoppa in i tvättstugan, men det kanske stärker några muskler man inte visst man hade ;)